Zoek je leuk werk en ben je dol op kinderen?

Word dan gastouder!

Je kunt werken op tijden dat het jou uitkomt, in jouw eigen huis. Je levert een waardevolle bijdrage in de ontwikkeling van kinderen, geeft ze positieve aandacht en zelfvertrouwen. En ondertussen kun jij ook werken aan jouw eigen ontwikkeling. Kinderopvang Thuis biedt gratis scholing en bijeenkomsten aan op het gebied van pedagogiek en opvoeding. Je kunt rekenen op professionele begeleiding en advisering.

Je bent thuis
aan het werk

Je biedt een vertrouwde
en veilige omgeving

Je krijgt scholing
en begeleiding

Gegarandeerd elke maand uitbetaald worden

Dit verwachten wij
van jou

Werk vanuit huis

Gastouderschap is goed te combineren met
een gezin, je eigen hobby’s en/ of ander werk. 

Als gastouder verzorg je de opvang van de kinderen bij je thuis, maar je kunt ook als gastouder de kinderen bij de ouders thuis opvangen. Het is net welke afspraken je maakt. Het aantal kan variëren van één tot maximaal zes kinderen. Kleinschalig, zodat jij alle kinderen voldoende aandacht kunt geven.

Omdat je vooraf goede afspraken maakt (en we deze goed vastleggen) is het werk als gastouder goed te combineren met je eigen gezin, hobby’s en/ of ander werk. 

Een vertrouwde en veilige plek

Een plek waar iedereen zich thuis voelt!

Jij creëert een vertrouwde, veilige en plezierige omgeving zodat de kinderen zich bij je thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Kinderen moeten zich bij je op hun gemak voelen zodat de ouders hun kinderen met een gerust gevoel bij je achterlaten. Een leuke taak, elke dag anders, maar het brengt zeker ook verantwoordelijkheden met zich mee.

Scholing en begeleiding

Samen staan we voor kwaliteit en gastouderopvang die voelt als thuis

Kinderopvang Thuis biedt scholing en begeleiding aan de gastouders om zo de kwaliteit van de gastouderopvang volgens ons pedagogisch beleid en onze normen en waarden te waarborgen.

Wij werken samen met Xpect013 en daardoor hebben wij eenvoudig toegang tot veel kennis en expertise. Dit zetten wij graag in om jou als gastouder te informeren, inspireren en te laten groeien.

Ga je voor onze organisatie aan de slag als gastouder en heb je een vraag, je kunt altijd terugvallen op het team van Kinderopvang Thuis. Zo sta je er niet alleen voor en kun jij je richten op wat het belangrijkste is; je rol als gastouder.

Verdiensten

Bij Kinderopvang Thuis hanteren we een vast uurtarief:
helder voor de ouders én voor jou.

Het adviestarief 2024 bedraagt € 7,66 per uur per kind.
Als gastouder ontvang je € 6,25 per uur (dit is een adviestarief aan gastouders, zij mogen hier van afwijken) en € 1,41 is bestemd voor het gastouderbureau.

Ouders betalen alleen de afgesproken uren. Daarvoor vul je elke maand in het gastouderportaal de uren in.  De ouder accordeert deze uren in het ouderportaal. Op basis van deze uren stellen wij een factuur op voor de ouders de uitbetaling aan jou gegarandeerd plaats. Eenvoudig, snel en duidelijk voor iedereen.

Samen met de ouders kun je ook onderling andere afspraken maken over de tarieven. Wij zien erop toe dat de afspraken goed worden vastgelegd in een offerte. Immers, ook de zakelijke kant moet voor iedereen duidelijk en goed geregeld zijn.

Wordt ook gastouder bij Kinderopvang Thuis!

Je kunt werken op tijden dat het jou uitkomt, in jouw eigen huis. Je levert een waardevolle bijdrage in de ontwikkeling van kinderen, geeft ze positieve aandacht en zelfvertrouwen. En ondertussen kun jij ook werken aan jouw eigen ontwikkeling.

Dit verwachten wij van jou

Ben jij geschikt als gastouder?

Wanneer je je aanmeldt als gastouder maken we een afspraak voor een uitgebreid huisbezoek. Tijdens dat bezoek bekijken we of de gastouder en het huis geschikt zijn voor gastouderopvang.

Tijdens een intake gesprek wordt gekeken of je in staat bent om naar ons pedagogisch beleidsplan te handelen, niet iedereen kan zomaar gastouder worden. Er zijn een aantal eisen waaraan een gastouder moet voldoen. Zo dien je minimaal 20 jaar oud te zijn en in het bezit te zijn van een gerichte opleiding op min. MBO 2 niveau. Daarnaast kunnen jij en je huisgenoten (18+) een Verklaring Omtrent Gedrag aan ons voorleggen, bied je een stabiele gezinssituatie, heb je een kinder-EHBO diploma en de juiste verzekeringen afgesloten.

Verder gaan we met je in gesprek over je motivatie, (oppas-) ervaring, leefstijl, gezinssituatie, huisdieren, diploma’s (kinder-EHBO is een must) en referenties. En bespreken we de praktische kant; op welke dagen en tijden ben je beschikbaar. Maar het allerbelangrijkste is dat je als gastouder met plezier omgaat met kinderen en voldoende tijd en ruimte hebt om een gastkind een vast en vertrouwd opvangadres te bieden.

Je huis toetsen we aan de hand van een checklist waarin veiligheid en hygiëne centraal staan. Zo moet het huis altijd rookvrij zijn. Maar denk ook aan het ophangen van rookmelders en het beveiligen van stopcontacten. Soms zijn er kleine aanpassingen nodig om de omgeving veilig te krijgen voor kinderen.

Kinderopvang Thuis maakt van al deze bevindingen en gegevens een verslag.
Is alles akkoord voor Kinderopvang Thuis, de GGD en de gemeente?
Dan gaan we voor je op zoek naar een passende opvangwens. 

Enthousiast?

Word gastouder bij
Kinderopvang Thuis!

Meld je eenvoudig aan via onderstaande knop.
Wanneer wij je bericht ontvangen hebben, zullen we contact met je opnemen om een eerste kennismaking te plannen.

Vragen?

We kunnen het ons voorstellen dat je nog meer informatie wilt hebben of een specifieke vraag voor ons hebt. Bel ons gerust (tel. 013 584 05 17) of gebruik onderstaand contactformulier. 

We horen graag van je!

Maud en Silvia
Kinderopvang Thuis 

Privacy voorwaarden

14 + 11 =