Kinderopvang Thuis

Gastouderopvang in de regio Tilburg

Kinderopvang Thuis in Tilburg is een kleinschalig gastouderbureau waar persoonlijk contact, professionaliteit en het thuisgevoel centraal staan. Na een intake gaan wij voor jou aan de slag om een gastouder te vinden waar jouw kind(eren) zich thuis voelt en jij hem of haar met een goed gevoel naartoe brengt. Wij ontzorgen je van A tot Z. Is je gastouder bijvoorbeeld ziek, geen paniek, ook dan kun je op ons rekenen. Kinderopvang Thuis gaat dan voor jou op zoek naar beschikbare opvang. Vertrouwd en veilig. Net zoals thuis.

Welkom bij
Kinderopvang Thuis!

Vrijblijvende
intake

Werkwijze
& beleid

Vast tarief biedt
duidelijkheid

Overstappen naar
Kinderopvang Thuis

Welkom bij Kinderopvang Thuis!

Bij Kinderopvang Thuis begrijpen we heel goed dat je de opvang van je kind niet zomaar aan iedereen over laat. Dus laten we kennis maken.

Kinderopvang Thuis is een onafhankelijk gastouderbureau in Tilburg dat je graag vrijblijvend adviseert in de beste oplossing voor de opvang van jouw kind(eren).

Om jou de beste oplossing te kunnen bieden, starten we met een persoonlijke intake. Zo leren we jou, je kind en jouw wensen ten aanzien van de opvang van je kind kennen. Andersom leer jij zo ons, Silvia en Maud, ook kennen. Wel zo prettig. Bij ons krijg je een vast aanspreekpunt waar je altijd terecht kunt met je vragen en voor advies. Wij vallen onder Xpect013 en daardoor zijn wij in staat elke dag hoogwaardige gastouderopvang te leveren.

Vrijblijvende intake

Op zoek naar een gastouder?
Meld je aan voor een vrijblijvende intake!

Je zoektocht naar een geschikte gastouder start met het invullen van het aanmeldformulier op de website. Wanneer wij dit formulier ingevuld hebben ontvangen, nemen wij contact met je op. Tijdens deze vrijblijvende intake maken we kennis met elkaar, vertellen wij alles over gastouderopvang, bespreken we jouw opvangwensen en beantwoorden wij al je vragen. Zo krijgen wij een goed beeld van jou en je kind en kunnen we gericht voor je op zoek.

Zelf een gastouder gevonden?

Dat kan natuurlijk ook. Wij helpen jullie graag om snel een eenvoudig alles te regelen.

Als ouder kun je ook zelf op zoek gaan naar een gastouder. Informeer eens in de buurt of op school. Als je zelf al een gastouder hebt gevonden, kunnen jullie snel en eenvoudig bij ons registreren en zorgen we ervoor dat alles wordt gecontroleerd om de bemiddeling formeel te maken. We kunnen ook de gastouder ondersteunen in het behalen van vereiste certificaten en veiligheidseisen. 

Werkwijze & pedagogisch beleid

Je hebt het aanmeldformulier ingevuld.
We hebben kennisgemaakt tijdens het intakegesprek en dan?

Eerst kijken we of we een geschikte gastouders in ons bestand hebben. Wanneer dat zo is, ga je op bezoek bij deze gastouders om kennis te maken. Op basis van deze gesprekken beslissen jij en de gastouder van jouw keuze zelf of er een klik is en of jullie met elkaar in zee gaan. Gastouderbureau Kinderopvang Thuis helpt je dan graag met het regelen van een overeenkomst zodat jullie alles goed op papier hebben staan en je zeker bent van opvang zoals jullie dat besproken hebben.
Is alles geregeld? Dan starten we met een proeftijd van twee maanden.

Begeleiding & Scholing gastouders

Gastouders van Kinderopvang Thuis krijgen gratis scholing en bijeenkomsten aangeboden op het gebied van pedagogiek en opvoeding. Op deze manier kun je je als gastouder blijven ontwikkelen, je ervaringen delen met andere gastouders en zijn wij er van verzekerd dat onze gastouders de benodigde kennis bezitten. Als gastouder kun je daarnaast rekenen op professionele begeleiding en advisering. Heb je ergens een vraag over of kom je ergens niet uit, wij zijn er voor je en denken graag met je mee.  

Pedagogisch beleid

Aan de opvang van kinderen worden hoge eisen gesteld. Terecht. Kinderopvang Thuis besteedt dan ook veel aandacht aan de kwaliteit van de opvang waarin bemiddeld wordt. Om de kwaliteit van de opvang te kunnen garanderen en te behouden is het noodzakelijk om een goed pedagogisch beleidsplan te hebben. Dit beleid draagt ertoe bij dat ouders hun kinderen met een gerust hart toevertrouwen aan de gastouder.

Tarief

Vast tarief biedt duidelijkheid

Bij Kinderopvang Thuis hanteren wij een vast uurtarief: helder voor iedereen.
Je betaalt bij ons geen inschrijfkosten of aparte bemiddelings- of administratiekosten.

Het tarief 2024 bedraagt € 7,66 per uur per kind.
De gastouder ontvangt € 6,25 per uur (dit is het adviestarief, de gastouder mag hier van afwijken) en € 1,41 is bestemd voor het gastouderbureau.

A
ls ouder betaal je alleen de afgesproken uren. Daarvoor vullen de gastouder en jij maandelijks de uren in het gastouderportaal in. Op basis van die uren ontvang jij vervolgens een digitale factuur. Eenvoudig, snel en duidelijk voor iedereen.

Samen met de gastouder kun je ook onderling afspraken maken over de tarieven. Wij zien erop toe dat de afspraken goed worden vastgelegd in een overeenkomst. Immers, ook de zakelijke kant moet duidelijk en goed geregeld zijn.

Graag adviseren wij jou over de kosten van bijvoorbeeld een lunch of warme maaltijd, luiergebruik etc. Zodat je weet wat een reëel bedrag is om hiervoor in rekening te brengen. 

Kinderopvangtoeslag

Het uurtarief (waarover je toeslag berekend wordt) van € 7,53 (2024) per kind is een bruto tarief. Veel ouders komen namelijk in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Afhankelijk van jullie inkomen krijg je een deel van de opvangkosten terug via de Belastingdienst. Dit gebeurt maandelijks, voorafgaand aan iedere maand.

Via onze rekentool bereken je snel en eenvoudig wat de maandelijkse kosten zijn. Kijk voor meer informatie ook op www.toeslagen.nl

Overstappen

Wil je overstappen vanuit een ander gastouderbureau?

Wij regelen dit kosteloos voor jou.
Mail en we helpen je graag verder.
info@kinderopvangthuis.nl
013-5840517

 

Veelgestelde vragen

5

Wat is gastouderopvang?

Your Subtitle Goes Here
3

Gastouderopvang is een kleinschalige en huiselijke vorm van kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Opvang vindt, in de meeste gevallen, plaats bij de gastouder thuis. De gastouder is een zelfstandige en werkt met een overeenkomst en uurtarief.

5

Wat doet een bemiddelingsbureau?

Your Subtitle Goes Here
3

Kinderopvang Thuis is een bemiddelingsbureau voor gastouderopvang. Ouders melden zich bij ons met een opvangvraag en, op basis van alle opvangwensen, proberen wij deze vraag in te vullen met de bestpassende gastouder. Een bemiddelingsbureau is onafhankelijk en legt de verbinding tussen de ouder en gastouder. Wanneer gastouder en ouder met elkaar in zee gaan, stelt het bemiddelingsbureau een overeenkomst op tussen de gastouder en ouder. Daarnaast regelt het bemiddelingsbureau de administratie, scholing en begeleiding van de gastouder, inspecties en evaluaties bij de gastouder thuis en zijn zij bereikbaar voor vragen en advies.

5

Heb ik recht op kinderopvangtoeslag?

Your Subtitle Goes Here
3

Veel ouders komen in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Afhankelijk van jullie inkomen krijgt je een deel van de opvangkosten terug via de Belastingdienst. Dit gebeurt maandelijks, voorafgaand aan iedere maand. Kijk voor meer informatie op www.toeslagen.nl

5

Kan ik overstappen naar Kinderopvang Thuis?

Your Subtitle Goes Here
3

Heb je ons beter leren kennen en wil je overstappen vanuit een ander gastouderbureau? Dat kan. Wij regelen dit graag kosteloos voor jou. Je kunt ons hiervoor het beste even mailen info@kinderopvangthuis.nl. Dan nemen wij contact met je op en gaan wij de overstap voor je regelen.

5

Hebben alle gastouders wel de juiste papieren?

Your Subtitle Goes Here
3

Ja, alle gastouders zijn gekwalificeerd en voldoen aan de door Kinderopvang Thuis gestelde eisen. Deze eisen betreffen de gastouder (o.a. geschikte opleiding, verklaring omtrent gedrag, kinder-EHBO), maar ook de woning van de gastouder, waar de opvang zal plaatsvinden, moet aan specifieke eisen (omtrent veiligheid en hygiëne) voldoen. Daarnaast vindt er jaarlijks bij de gastouders een inspectie plaats van de GGD.

Let op, alleen wanneer je je kindje bij een gekwalificeerde gastouder onderbrengt, heb jij als ouder recht op kinderopvangtoeslag. Check dit dus altijd goed.

5

Kunnen onze kinderen samen bij dezelfde gastouder geplaatst worden?

Your Subtitle Goes Here
3

Ja, wij kunnen uiteraard niets beloven, maar wij doen ons uiterste best om broertjes en zusjes bij dezelfde gastouder te plaatsen. 

5

Ik wil mijn kind graag aanmelden voor gastouderopvang, hoe kan ik dat doen?

Your Subtitle Goes Here
3

Leuk dat je enthousiast bent over Kinderopvang Thuis en een kindje wilt aanmelden. Je kunt hiervoor gebruik maken van het aanmeldformulier. Heb je toch nog een vraag? Neem dan contact (telefonisch 013 584 05 17 of per e-mail info@kinderopvangthuis.nl) met ons op, wij helpen je graag verder.

5

Wat kost gastouderopvang?

Your Subtitle Goes Here
3

Bij Kinderopvang Thuis hanteren wij een vast uurtarief: helder voor iedereen.

Het tarief 2024 bedraagt € 7,66 per uur per kind.
De gastouder ontvangt € 6,25 per uur (dit is het adviestarief, de gastouder mag hier van afwijken) en € 1,41 is bestemd voor het gastouderbureau.

Je betaalt geen inschrijfkosten of aparte bemiddelings- of administratiekosten.
Ook betaal je geen kosten wanneer wij voor je op zoek gaan naar een geschikte gastouder.