Opvangdagen: ma t/m do van 8.00 - 18.15u, vrijdag in overleg
Huisdieren: geen
Wijk: Leeuwerik
Leeftijd kinderen: 0 tot 4 jaar, 4 tot 12 jaar in overleg

Miranda Ooteman

Sinds ruim negen jaar ben ik ( zelfstandig) gastouder die het belangrijk vind om kinderen op te vangen in een kleinschalige groep. Hier vind het kind meer bewegingsvrijheid en ruimte om zich persoonlijk en op zijn eigen behoeften te ontwikkelen. Zo krijgt ieder kind optimaal zijn aandacht en zorg die het nodig heeft in een huiselijke en gezellige omgeving.
Ook kinderen met een rugzakje, denk aan astma kinderen of kinderen met een specifieke behoefte, zijn bij ons op hun plek. Hier heb ik ruime ervaring mee, aangezien onze zoon ( nu inmiddels volwassen) astma en allergieën had en ik kinderen heb opgevangen die net niet in een kinderdagverblijf geplaatst konden worden. Deze kinderen hebben bij ons hun plekje gevonden. Door kinderen door de dag heen structuur en duidelijkheid aan te bieden brengt dat overzicht en rust met zich mee. De dag wordt door mij terug gekoppeld middels een overdracht schriftje en ik heb regelmatig een moment voor de ouders. Dit om in goed contact met de ouders te blijven en de bijzonderheden of leuke momenten te delen.
Verder vind ik het gezellig om met de kinderen op pad te gaan of creatieve dingen te ondernemen, aangezien ik een creatieve opleiding heb gevolgd. Vanzelfsprekend wordt zelfstandig spelen natuurlijk ook gestimuleerd. Ook gaan we nog regelmatig met een andere gastouder op pad, of ondernemen we samen een thema van het jaar om daar wat leuks op uit te zetten.
Zelf ben ik nu een jonge oma van 49 jaar van een kanjer van een kleinzoon van onze dochter en woon ik samen met mijn 2 mannen in de wijk de Reeshof. De beide manen vinden het allemaal gezellig, dat het huis nooit helemaal stil is.